Gör en dubbel Lucas Nilsson – Hjälp distriktets valberedning

Texten är för viktig och bra för att inte återanvända. Lukas skriver på facebook följande.

Vem i rörelsen är det du ser upp till? Vem imponeras du av? Vem har förmågan att tänka stort och komma med inspirerande visioner? Vem tycker du är en god ledare? Vem slås du alltid av att den besitter så mycket kunskap och klokskaper? Vem går du till för att hämta energi till ditt engagemang? Vem känner du har rätt bild av vart rörelsen ska ta vägen? Vem tycker du behövs med på resan till framtidens IOGT-NTO?

Jag slås ofta av att vår IOGT-NTO-rörelse är fantastisk. Och den är ju fantastisk för att vi, alla vi medlemmar i rörelsen, är så fantastiska. Vi kommer från olika bakgrunder med olika erfarenheter, kompetenser och kunskaper. Jag har lärt känna så många människor under mina år i IOGT-NTO som jag inspirerats och lärt av. Vissa har jag inte sett på många år, men jag vet att de fortfarande har ett hjärta för rörelsen. Andra träffar jag nästan dagligen. Vi har mängder av superhjältar bland våra medlemmar, från norr till söder.

Jag slås vad om att de flesta i den har liknande upplevelser. Jag är säker på att du också har ditt persongalleri av rörelsehjältar. Men då ditt engagemang sett annorlunda ut än mitt, och dina möten varit andra än mina möten, ser ditt persongalleri också väldigt annorlunda ut. Vissa är gamla kamrater, andra är nya, några är goda vänner, ytterligare några lite mer ytliga bekantskaper. Många av dem kanske inte vet om att du tycker att de är jätteduktiga, de gömmer sig bakom den ödmjukhet som ofta finns hos ideella eldsjälar.

Just nu arbetar våra fina distriktsvalberedningar med att hitta åtta nya distriktsstyrelser som ska föra IOGT-NTO in i framtiden. De ska hitta lag som kompletterar varandra, som täcker in en rad av olika kompetenser och erfarenheter. De gör ett fint arbete, men de kan inte göra det själv. Alla måste hjälpa till. Om alla vi som finns i den här gruppen bidrar med ett par nomineringar till valberedningarna kommer de kunna göra sitt jobb så mycket bättre.

Så min uppmaning är denna: Ta ett par minuter. Tänk ut vilka personer som du vet att IOGT-NTO skulle behöva i sin utvecklingsresa. Gå igenom gamla minnen, titta igenom din vänlista på Facebook, kolla igenom dina telefonkontakter. Hör av dig till de här personerna och säg: Hej, jag tycker att du är superduktig och kompetent. Jag vet att IOGT-NTO behöver dig. Därför skulle jag vilja nominera dig till en distriktsstyrelse. Jag hoppas att du tackar ja.

Det behöver inte ta mer än ett par minuter. Oavsett om personen senare kommer tacka ja eller nej har du i alla fall visat att du ser personen som den hjälte den är. Det är aldrig förslösad tid.

• • • • •

Kontaktuppgifter till valberedningen för IOGT-NTO Sydost hittar du genom att klicka på länken. Du hittar även en beskrivning på vilka personer vi söker – http://www.iogtntosydost.se/valberedningen-soker-engagerade-och-strategiska-medlemmar/

Välkommen att höra av dig!

För valberedningen

Bo-Teddy Olsson

Av: Bo-Teddy Olsson, 2020-02-04

Kommentarsfältet är stängt.

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00